Diensten

Een eigen zaak starten én er een succes van maken, dat is teamwork!

U heeft ambities om zelfstandige te worden en u wil een eigen zaak starten? Dan komt een partner die met u meedenkt en u bijstaat met raad én daad u ongetwijfeld erg goed van pas. Zowel bij de oprichting als bij het beheer van een eigen zaak staan er u namelijk heel wat wettelijke en administratieve verplichtingen, financiële vraagstukken en uitdagende beslissingen te wachten.

Met Accos heeft u precies die partner gevonden!

Met onze multidisciplinaire expertise begeleiden we u namelijk bij al deze aspecten van de bedrijfsvoering. We denken bovendien ook proactief met u mee om uw ondernemersdromen te verwezenlijken én om van uw zaak een succesvolle onderneming te maken.

Juist, wij denken net iets verder dan u van een klassieke boekhouder zou verwachten!

Juridisch advies

U gaat een eigen zaak starten? Proficiat! Heeft u ook al een idee welk type vennootschapsvorm het best geschikt is, of u vastgoed in de vennootschap gaat inbrengen en hoe de aandelen verdeeld zullen worden? We adviseren u over deze vraagstukken en stellen ook de oprichtingsakte en de documenten voor het ondernemingsloket op. U hoeft dan alleen nog uw handtekening te plaatsen om te kunnen starten!

Fiscaal advies

Ook voor de belastingen moeten er heel wat formaliteiten worden vervuld. Btw-aangiftes moeten worden opgemaakt, de vennootschapsbelasting moet worden berekend en ook uw personenbelasting moet tijdig worden ingediend. Voor het berekenen, opstellen en indienen van die belastingaangiftes kan u op onze expertise rekenen, maar dat is niet alles. We bekijken ook of er fiscale optimalisatie mogelijk is waardoor u iets minder belastingen betaalt!


Ondernemersadvies

Is het moment rijp om te investeren en maakt u die kosten best nog in dit boekjaar? Wil u uw bedrijf splitsen, fusioneren of overlaten? En welke zijn nu weer de aandachtspunten bij het overnemen van een handelsfonds? Voor deze en vele andere vragen kan u op ons deskundig advies rekenen. Wij beantwoorden al uw ondernemersvragen met plezier, in detail én in mensentaal.

Accountancy & Boekhouden

Professioneel advies is erg belangrijk om de juiste beslissingen te kunnen maken, maar daarmee is uw boekhouding nog niet in orde natuurlijk. Boekhoudkundige documenten moeten worden ingeput, gecontroleerd en verwerkt in een balans & resultatenrekening, jaarrekening en vele andere rapporten en verslagen. Ook dat praktische aspect van boekhouden kan u aan ons uitbesteden en zo heeft u een totaaloplossing van advies tot uitvoering!