Juridisch advies

Een vennootschap oprichten hoeft helemaal niet complex te zijn!

Gaat u een eenmanszaak starten of een vennootschap oprichten?

Als startende ondernemer heeft u heel wat keuzes te maken. Zo moet u bijvoorbeeld beslissen of u in eigen naam gaat werken of een vennootschap gaat oprichten. Wordt u een kmo’er, een eenmanszaak of een vrij beroeper?

Als u voor die vennootschap opteert, dan moet u ook nog een geschikte vennootschapsvorm kiezen. Er is bijvoorbeeld de BVBA, NV, Comm. V. CV, VOF, CVBA,…. En dat zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Geraakt u nog wijs uit alle verschillende vennootschapsvormen en uit hun fiscaaljuridische implicaties?

Om er écht zeker van te zijn dat u de ondernemingsvorm kiest die best geschikt is voor uw persoonlijke, fiscale en financiële situatie kan u op onze ervaring vertrouwen. Wij leggen u met plezier de voor- en nadelen van elke vennootschapsvorm in detail én in mensentaal uit. Daarna geven we u maatwerk advies, helemaal aangepast aan uw huidige situatie en aan uw toekomstplannen.

Eens de vennootschapsvorm bepaald is, kunnen we met de administratieve verplichtingen aan de slag en effectief de vennootschap oprichten. Hiervoor dienen enkele formaliteiten en documenten in orde gemaakt te worden. Welke dat precies zijn, hangt sterk af van het type vennootschap dat u gaat oprichten. De verplichtingen kunnen onder meer zijn:

  • Opmaken statuten en vereiste tussenkomst van een notaris voor de notariële oprichtingsakte
  • Opstellen financieel plan en/of management- en aandeelhouderscontracten
  • Aansluiting, wijziging, schrapping bij het ondernemingsloket, sociaal verzekeringsfonds, btw-administratie en sociaal secretariaat

Gelukkig hoeft u hier zich allemaal niet mee bezig te houden of zorgen in te maken. Uw accountant Accos regelt namelijk al deze formaliteiten voor u! Wij geven u dus niet alleen het juiste advies, maar stellen ook de nodige documenten op en leggen de juiste contacten om uw vennootschap op te richten zodat u snel aan de slag kan gaan.

Heeft u plannen om een eigen zaak te starten? Neem dan gerust even contact met ons op om geheel vrijblijvend fiscaal-juridisch startersadvies te bespreken.