Fiscaliteit

Wat als uw belastingaangifte er net iets gunstiger zou kunnen uitzien?

Net zoals de meeste ondernemers zit u er vast niet mee in om uw bijdrage aan de maatschappij te leveren en belastingen te betalen. Zolang die fair & redelijk blijven natuurlijk. Net daarom is fiscaal advies en fiscale optimalisatie zo belangrijk. U wil toch niet meer belastingen betalen dan nodig is?

Als u bij Accos uw belastingaangifte laat opstellen, mag u er zeker van zijn dat die correct zal zijn. We verwerken uw resultaten volgens de regels van de kunst en denken ook met u mee om fiscaal te optimaliseren waar mogelijk. Zo betaalt u precies wat u verschuldigd bent aan de Staat en geen cent meer.

We adviseren u niet alleen over de aftrekbaarheid van beroepskosten en de aftrekbare btw, maar bijvoorbeeld ook over fiscaal interessante investeringen, afschrijvingen, premies & subsidies waar u recht op heeft en nog veel meer.

Vennootschapsbelasting

Bij het indienen van een belastingaangifte voor de vennootschapsbelasting komt heel wat kijken. Zo moeten de voorafbetalingen precies berekend worden om boetes te vermijden en ook heel wat fiscale bijlagen bij de belastingaangifte worden opgesteld. De details van de betaalde huurgelden, erelonen en commissielonen mogen namelijk ook niet in uw belastingaangifte ontbreken. Deze bijlagen en ook de aansluiting tussen loonopgave en boekhouding, de omzetaansluiting tussen de btw en de boekhouding en de aansluiting van de roerende voorheffing stellen we voor u op en we voorzien eveneens de details voor de investeringsreserve en de fiches 281.20 en 281.50 voor we de uiteindelijke vennootschapsbelastingaangifte opstellen en indienen.

btw aangifte

Voor de btw aangiftes kan u ook op Accos rekenen. Voor deze aangiftes is het erg belangrijk dat alle facturen correct worden ingeboekt en dat de toegelaten aftrekbare btw maximaal verwerkt wordt, maar vooral dat dit alles tijdig wordt verwerkt en ingediend. Wij bezorgen u een duidelijk overzicht van de verschuldigde btw of terug te vorderen btw zodat u op tijd de nodige betalingen kan uitvoeren en boetes voor laattijdigheid kan vermijden.

Aangifte personenbelasting

Als ondernemer moet u niet alleen een belastingaangifte voor de vennootschapsbelasting indienen, maar ook een aangifte in de personenbelasting. Bespaart u zich liever de kostbare tijd en moeite om alles uit te rekenen en in te voeren, dan kan u de verschuldigde personenbelasting ook door ons laten uitrekenen en indienen.

Belastingcontrole? Geen reden tot paniek!

Heeft u bericht gekregen dat u aan een fiscale controle wordt onderworpen? Dan neemt u best even contact met ons op. Wij komen namelijk ter plaatse om de nodige toelichtingen te verschaffen aan de belastingcontroleur en de btw of belastingcontrole in goede banen te leiden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, want wij komen ter plaatse en volgen de controle op de voet op.

Heeft u een fiscaal vraagstuk in gedachten of vraagt u zich af hoe u uw kosten kan optimaliseren om iets minder belastingen te betalen? Maak een afspraak, want we overlopen graag met u hoe ons fiscaal advies u kosten kan besparen.