Ondernemersadvies

U neemt uw belangrijke beslissingen toch niet alleen?

Ondernemen is risico’s nemen. Berekende risico’s wel te verstaan. Ongetwijfeld zullen er u als ondernemer geregeld fiscale dilemma’s te wachten staan waarbij professioneel advies vast goed van pas komt.

Gaat u bijvoorbeeld uw bedrijf verkopen of overlaten, bent u niet helemaal zeker of de tijd rijp is om te investeren? Om een doordachte keuze te maken die het gewenste resultaat oplevert en onaangename fiscale verrassingen vermijdt, kan u best uw plannen eerst even met uw accountant bespreken.

Uw bedrijf verkopen of overlaten

Om uw bedrijf te verkopen of over te laten, is eerst een waardebepaling door een bedrijfsrevisor nodig. Zo weet u precies hoeveel uw onderneming waard is en welke vraagprijs realistisch is. En hoe zit het dan met de aandelenoverdracht of met de successierechten? Ook daar adviseren we u bij!

Ook wanneer u zelf een bedrijf of handelsfonds wil overnemen, kan u ongetwijfeld wat advies gebruiken. U wil er toch zeker van zijn dat u een gezonde zaak koopt, met realistische groeikansen en dat alles aan de juiste prijs?

We analyseren niet alleen de bestaande cijfers, maar assisteren u ook bij de hele papierwinkel en de wettelijke formaliteiten voor de bedrijfsovername.

Financieel advies

Financiële beslissingen zal u waarschijnlijk het vaakst moeten maken. Is het zinvol om een bepaalde investering nog in dit boekjaar te plannen? Hoe zit het met cash-flow en liquiditeit en is uw onderneming financieel gezond om een krediet toegekend te krijgen van de bank?

Bij Accos denken we bij elk vraagstuk graag met u mee. We kennen uw zaak door en door en leggen de fiscale voor- en nadelen en de financiële implicaties van elk scenario haarfijn aan u uit zodat u een doordachte beslissing kan nemen.

De financiële gezondheid van uw bedrijf staat bovenaan ons prioriteitenlijstje en discretie is verzekerd. Aarzel dus niet om uw plannen met ons te bespreken!